Uitgelicht

Geert Devos
Acryl op doek 50 x 50cm 


Quote Odo Vanmeenen – galerijhouder
“Het werk van Geert Devos heeft een enorme impact. Het confronteert, grijpt aan en brandt zich zeer snel op je netvlies. De sterke herkenbaarheid, de eenvoud van de lijnvoering, de schurende gelaagdheid van de verf en het transparant kleurgebruik typeren dit fascinerend oeuvre. Geert Devos heeft de “mens”, zijn picturale voedingsbodem, getransformeerd tot een autonoom plastisch gegeven.”

Acryl op doek 70 x 70cmQuote kunstcriticus Hugo Brutin
“Het menselijk wezen boeit hem en steeds opnieuw beeldt hij het uit, veelal als een ingekeerde gestalte, als een introvert of als een aangezicht vol raadsel. De personages overstijgen bewust het verhalende, het anekdotische van het individu. Zij worden opgenomen in een totaalbeeld dat op de eerste plaats plastisch en picturaal wil zijn. Het zijn uitgepuurde wezens die naast elkaar leven, niet met elkaar communiceren, vormelijk ontdaan zijn van alles wat ze individualiseert en die leven in tinten van kleur en grijs.”

Kijk je mee uit naar het werk van Geert Devos?
Welkom van 3 oktober tot en met 25 oktober 2020
zat & zon open 14 tot 18u 
& welkom op afspraak tot eind november!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s